Składniki:
4 płaty śledziowe solone matias (tacka)
200 ml kwaśnej, gęstej śmietany
2 łyżki majonezu
3 łyżeczki musztardy sarepskiej
1/2 cebuli drobno pokrojonej
4 plastry ananasa z puszki drobno pokrojonego
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Śledzie przepłukać i pokroić w szersze paski. Majonez wymieszać z śmietaną, musztardą, cebulą i ananasem, a następnie powstały sos doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem zalać śledzie i wymieszać. Włożyć do lodówki. Najlepsze są drugiego dnia, gdy wszystkie smaki się połączą. Smacznego.
4 płaty śledziowe solone matias (tacka)
200 ml kwaśnej, gęstej śmietany
2 łyżki majonezu
3 łyżeczki musztardy sarepskiej
1/2 cebuli drobno pokrojonej
4 plastry ananasa z puszki drobno pokrojonego
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Śledzie przepłukać i pokroić w szersze paski. Majonez wymieszać z śmietaną, musztardą, cebulą i ananasem, a następnie powstały sos doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem zalać śledzie i wymieszać. Włożyć do lodówki. Najlepsze są drugiego dnia, gdy wszystkie smaki się połączą. Smacznego.
Napewno zrobie bo musi to być pyszne ,aż ślinka leci
OdpowiedzUsuń