Składniki:
400 g pieczarek
kawałek pora
2 marchewki
1 pietruszka
2 łyżki masła
1,5 l rosołu
1/2 szklanki mleczka kokosowego
makaron ja dałam połamane wstążki
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
imbir mielony
pieprz ziołowy
Sposób przygotowania:
Pieczarki i pozostałe warzywa obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por obrać i pokroić w pół plasterki. W garnku rozgrzać masło, a następnie wrzucić starte i pokrojone warzywa. Wszystko razem przesmażyć. Dodać pieczarki i jeszcze razem wszystko przesmażyć około 10 minut. Zalać rosołem. Po zagotowaniu zupy wsypać makaron i gotować do jego miękkości. Dodać sól i pieprz. W słoiczku rozmieszać 2 łyżeczki mąki z wodą i wlać do zupy. Na koniec wlać mleczko kokosowe rozmieszane z kilkoma łyżkami zupy. Doprawić pozostałymi przyprawami. Podawać posypaną natką pietruszki. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz