Składniki:
4 kotlety schabowe bez kości
2 cebule
1 papryka żółta
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
1 bakłażan
2 - 3 pomidory
sól
pieprz
pieprz ziołowy
papryka słodka
czosnek granulowany
mąka
olej
Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe rozbić, a następnie posolić, oprószyć przyprawami i mąką. Smażyć na gorącym oleju z obydwu stron. Do usmażonych kotletów dodać obraną i pokrojoną w piórka cebulę. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę dodać do mięsa i cebuli. Bakłażan pokroić w plastry, posolić, a gdy pojawią się kropelki wytrzeć je ręcznikiem papierowym, wtedy nie będzie gorzki. Pokroić go w kostkę i wrzucić do pozostałych warzyw. Podlać odrobiną wody i wszystko razem dusić. Na koniec dodać obrane ze skórki, pokrojone pomidory i razem wszystko dusić do miękkości. Na koniec ewentualnie doprawić. Tak przygotowane kotlety schabowe podałam z kaszą gryczaną i surówką z kapusty pekińskiej. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz