reklama

wtorek, 19 grudnia 2017

Ryba po meksykańsku

Przygotowywałam już różne zapiekanki rybne, ale po meksykańsku nigdy. Dlatego tym razem postanowiłam wykombinować coś bardziej ostrego. Z racji tego, że nie przepadam za rybami, o czym zresztą już nie raz wspominałam, chciałam przygotować coś co i mnie przypadło by do gustu. I udało się. Ta mieszanina warzyw, ryby i ostrego sosu okazała się pyszną potrawą obiadową, która zadowoli nawet najbardziej wymagającego smakosza ryb.

Składniki:
4 filety dowolnej ryby (u mnie łosoś alaska)
2 papryki
Fix Chili con carne Knorr
4  średnie ziemniaki
puszka fasolki czerwonej
sól
pieprz

Sposób przygotowania:

Odmrożone filety rybne przyprawić solą, pieprzem i pieprzem ziołowym. Odłożyć na 1/2 godziny do lodówki. Ziemniaki obrać i  ugotować al dente, a następnie pokroić w plasterki. Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić w krążki. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, a następnie dno wyłożyć ziemniakami. Posypać przyprawami. Na tak ułożone ziemniaki ułożyć przyprawioną rybę. Na rybie ułożyć paprykę i fasolkę czerwoną. W między czasie  fix ugotować według wskazówek na opakowaniu i powstałym sosem zalać zapiekankę. Naczynie żaroodporne włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, a następnie zapiekać około 40 minut. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz