Składniki:
4 filety dowolnej ryby (u mnie łosoś alaska)
2 papryki
Fix Chili con carne Knorr
4 średnie ziemniaki
puszka fasolki czerwonej
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Odmrożone filety rybne przyprawić solą, pieprzem i pieprzem ziołowym. Odłożyć na 1/2 godziny do lodówki. Ziemniaki obrać i ugotować al dente, a następnie pokroić w plasterki. Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić w krążki. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, a następnie dno wyłożyć ziemniakami. Posypać przyprawami. Na tak ułożone ziemniaki ułożyć przyprawioną rybę. Na rybie ułożyć paprykę i fasolkę czerwoną. W między czasie fix ugotować według wskazówek na opakowaniu i powstałym sosem zalać zapiekankę. Naczynie żaroodporne włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, a następnie zapiekać około 40 minut. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz