reklama

wtorek, 17 października 2017

Surówka z marchewki po koreańsku

Jak już wspominałam bardzo lubimy wszelakie surówki, dlatego co jakiś czas wprowadzam coś nowego do naszego menu. Przepis na tą surówkę znalazłam na portalu "Prześlij przepis" i od razu postanowiłam go wypróbować. Surówka wyszła pyszna, aromatyczna. Doskonale nadawała się do rolad z gruszką i serem camembert, które akurat miałam w planie przygotować.

Składniki:
500 g marchewki
2 łyżki octu 10 %
1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki pieprzu
3/4 łyżeczki mielonej kolendry
1/2 łyżeczki imbiru mielonego
2 ząbki czosnku
4 - 5 łyżek oleju

Sposób przygotowania:
Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać wszystkie przyprawy oprócz czosnku i dokładnie wymieszać. Olej rozgrzać, a następnie wlać do surówki, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i wymieszać. Włożyć do słoika, zakręcić . Podawać na następny dzień.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz