reklama

poniedziałek, 16 października 2017

Kotlety panierowane zapiekane w sosie cebulowo - śmietanowym

Potrawa ta to doskonały sposób na wykorzystanie kotletów schabowych panierowanych i usmażonych. Ostatnio zostało mi kilka takich kotletów po imprezie urodzinowej i chciałam je zamrozić, ale córka przypomniała mi o przepisie od jej przyjaciółki Kamili, która robi właśnie taką zapiekankę. Muszę przyznać, że pomysł znakomity, a potrawa wyśmienita. Zaserwowałam tak przygotowane schabowe z ryżem i sałatką z pomidorów i cebuli.

Składniki:
4 kotlety schabowe
2 cebule
śmietana 30 %
100 g sera żółtego startego
sól
pieprz
pieprz ziołowy
papryka

Sposób przygotowania:
Cebulę obrać i pokroić w piórka, a następnie połową włożyć dno wysmarowanego naczynia żaroodpornego. Na cebuli ułożyć kotlety opanierowane i usmażone, a następnie na kotlety wyłożyć resztę cebuli. Wszystko zalać śmietaną wymieszaną z przyprawami. Zapiekać w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 25 minut, aż cebula będzie miękka. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz