Składniki:
200 g makaronu wstążki
1 średni brokuł
4 jajka
2 pomidory
kilka pomidorków koktajlowych
1/2 sera feta
1 mniejszy ogórek zielony
1 jogurt naturalny
1 łyżka majonezu
2 ząbki czosnku
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Brokuły podzielić na różyczki, umyć i ugotować w osolonej wodzie al dente. Makaron również ugotować w osolonej wodzie al dente, a następnie przelać zimną wodą. Ugotowane jajka, ser feta, pomidory i ogórek zielony pokroić w większą kostkę. Przełożyć wszystko do większej miski. Wrzucić dodatkowo pomidorki koktajlowe. Jogurt wymieszać z majonezem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dodać sól i pieprz do smaku. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę i delikatnie wymieszać. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz