Składniki:
mała główka białej kapusty
4 rozbite płaty mięsa wieprzowego od szynki
kulka sera mozzarella
1/2 papryki czerwonej
4 plasterki szynki
1 op. bekonu w plastrach
200 ml śmietany 30 %
2 łyżki majonezu
2 łyżki ketchupu
łyżeczka mąki
sól
świeżo zmielony pieprz
majonez
starty żółty ser
Sposób przygotowania:
Kapustę obrać z wierzchnich liści, poszatkować, dodać pieprz i sól, wymieszać, a następnie przełożyć do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Boczek pokroić w kostkę i równomiernie rozłożyć na kapuście.
Rozbite płaty mięsa posolić, popieprzyć i posmarować majonezem. Następnie położyć na tak przygotowane mięso plasterek szynki, krążek sera mozzarella i dwa paski papryki, a następnie ciasno zwinąć.
Górę rolady posmarować znowu majonezem i zawinąć w plastry bekonu, a następnie ułożyć na kapuście.
Całość zalać śmietaną rozmieszaną z ketchupem, mąką i przyprawami. Posypać startym żółtym serem. Przykryć naczynie żaroodporne i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 80 minut. 15 minut przed końcem odkryć naczynie i zapiekać, by się ser ładnie przyrumienił. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz