reklama

poniedziałek, 18 września 2017

Pasta z awokado wersja z dodatkiem musztardy

Tak jak pisałam już prezentując przepis na pastę z awokado, że co jakiś czas będę ją urozmaicać, dodając różne składniki. Tym razem do pasty z awokado i jajek dodałam jeszcze musztardę i odrobinę pieprzu ziołowego. Muszę przyznać, że ta wersja bardziej nam odpowiada, bo lubimy trochę ostrości w potrawach z dodatkiem jaj.

Składniki:
1 szt. dojrzałego awokado
3 jajka
1/2 cebuli
2 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy sarepskiej
sól i pieprz do smaku
pieprz ziołowy

Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo i pozostawić do ostudzenia. Awokado obierać ze skórki i usunąć pestkę.cebulę obrać i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki łącznie z majonezem i musztardą włożyć do głębszego pojemnika i zblendować na gładką masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przechowywać w lodówce. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz