Składniki:
250 g herbatników
125 g masła
4 duże banany
400 g masy kajmakowej ( puszka)
500 ml śmietany 30 %
2 łyżki cukry pudru
2 op. śmietanfix
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
Sposób przygotowania:
Herbatniki rozdrobnić na piasek, a następnie dodać roztopione masło i dokładnie wymieszać. Tak przygotowanymi herbatnikami wyłożyć dokładnie dno i brzegi (3 cm) tortownicy (średnica 24 cm). Wstawić do lodówki, aż masa herbatnikowa stwardnieje.
Na masę herbatnikową wyłożyć kajmak.
Banany obrać i pokroić w plastry, a następnie rozłożyć na masę kajmakowej.
Śmietanę ubić z śmietan fixem i cukrem pudrem, a następnie wyłożyć na banany. Całość posypać startą czekoladą. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz