Tym razem przygotowałam curry warzywne po mojemu wykorzystując warzywa, które na co dzień znajdują się w naszej spiżarce oprócz bakłażana, który akurat był w promocji.
Składniki:
1 cebula
3 średnie ziemniaki
1 średni bakłażan
250 g pieczarek
1/2 szklanki rosołu
200 ml mleczka kokosowego
curry
sól
świeżo mielony pieprz
odrobina chilli
natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Cebulę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, a następnie wrzucić na gorący olej i przesmażyć. Dodać obrane i pokrojone pieczarki. Bakłażan pokroić w plastry, posolić, a gdy pojawią się kropelki wytrzeć je ręcznikiem papierowym, wtedy nie będzie gorzki. Pokroić go w kostkę i wrzucić do pozostałych warzyw. Dusić parę minut, dodać curry, rosół i dalej gotować na małym ogniu. Na koniec dodać mleczko kokosowe. Wszystko razem gotować jeszcze 10 minut. Przyprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i odrobiną chilli. Tą prostą i pyszną potrawę zaserwowałam z makaronem wstążki. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz