Składniki:
500 g mięsa mielonego
1/2 średniej kapusty białej
1 1/2 l rosołu
100 g ryżu
1 cebula
2 ząbki czosnku
3 łyżki koncentratu pomidorowego
kilka ziarenek ziela angielskiego
1 listek laurowy
sól
pieprz świeżo mielony
chili
3 łyżki oleju
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzać olej, a następnie wrzucić obraną i pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Chwilę przesmażyć, a następnie wrzucić mięso mielone, które dokładnie przesmażyć. Dorzucić poszatkowaną kapustę i jeszcze chwilę wszystko razem smażyć. Zawartość patelni przełożyć do garnka, zalać rosołem, wrzucić ziele angielskie, liść laurowy i gotować. Wsypać ryż i dalej gotować do miękkości kapusty i ryżu. Dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku solą, pieprzem i chili. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz