Składniki:
brokuł
3 pomidory
mała cebula
Składniki na sos:
3 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
2 łyżki sosu na bazie miodu (sos, który przyrządzałam do sałatki z fasolki szparagowej)
pieprz świeżo mielony
sól
Sposób przygotowania sosu:
Wszystkie składniki sosu umieścić w słoiku, który zakręcić, a następnie dokładnie potrząsać słoikiem, aby składniki się połączyły.
Sposób przygotowania sałatki:
Brokuł podzielić na różyczki i obgotować w osolonej wodzie. Ugotowany al dente brokół przełożyć do miski, a następnie dodać obrane ze skórki i pokrojone pomidory oraz drobno pokrojoną cebulę. Wszystko wymieszać z przygotowanym sosem. Taką prostą sałatkę ja tym razem podałam do ryby. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz