Składniki:
2 piersi kurczaka
Vegeta
świeżo mielony pieprz
czosnek granulowany
200 ml śmietanki 30 %
1/2 szklanki mleka
łyżka musztardy sarepskiej
łyżki miodu
2 łyżeczki słodkiej musztardy bawarskiej
sól
świeżo mielony pieprz
3 łyżki oleju
koperek
Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka umyć i pokroić w kostkę, a następnie oprószyć Vegetą, pieprzem i czosnkiem granulowanym i odstawić na 1/2 godziny. Następnie smażyć na gorącym oleju przez kilka minut. Zalać śmietanką, wymieszać i dusić kurczaka na małym ogniu do zredukowania śmietanki. Po tym czasie dodać musztardy i miód, wymieszać i dalej dusić. Gdy sos stanie się gęsty dolać mleka. Przyprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i pieprzem ziołowym. Podawać z ryżem lub makaronem tagliatelle.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz