Składniki:
25 dkg boczku wędzonego
jedno pętko kiełbasy swojskiej, wędzonej
2 małe cebule
3 - 4 ząbki czosnku
2 czerwone papryki
puszka pokrojonych pomidorów
4 ziemniaki
sos z rolad lub innego mięsa
1 l rosołu
sól
świeżo mielony pieprz
chili
Sposób przygotowania:
Boczek wędzony pokroić w kostkę i wrzucić na patelnie, a następnie przesmażyć. Dodać pokrojoną
w kostkę cebulę i czosnek i razem wszystko jeszcze chwilę przesmażyć. Przełożyć do garnka, dodać obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz kiełbasę, zalać rosołem i gotować na małym ogniu. W między czasie paprykę upiec w piekarniku, a następnie obrać ze skórki i gniazd nasiennych, pokroić w większą kostkę i dorzucić do reszty składników. Dodać pokrojone pomidory z puszki,wlać sos pozostały z rolad, doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem, chili i jeszcze chwilę pogotować. Podawać z świeżym pieczywem. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz