Wykonane przeze mnie kotleciki zaserwowałam z sałatką z mieszanych sałat z sosem jogurtowym.
Składniki:
2 woreczki kaszy jaglanej
2 – 3 ząbki czosnku
jajko
mała cebula
natka pietruszki
bułka tarta
sól i pieprz
pieprz ziołowy
gałka muszkatołowa
Sposób przygotowania:
Bób ugotować w osolonej wodzie, a
następnie wystudzić, obrać z łupinek i zblendować. Kaszę
ugotować według wskazówek na opakowaniu. Cebulę i czosnek obrać,
a następnie drobno pokroić.
Bób, kaszę, cebulę i czosnek wymieszać razem, doprawić solą i przyprawami, dodać jajko i jeszcze raz wymieszać. Można ewentualnie dodać trochę bułki tartej jeżeli masa była by za rzadka. Formować nie za duże kotleciki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 30 min do ładnego zrumienienia.Smacznego.
Bób, kaszę, cebulę i czosnek wymieszać razem, doprawić solą i przyprawami, dodać jajko i jeszcze raz wymieszać. Można ewentualnie dodać trochę bułki tartej jeżeli masa była by za rzadka. Formować nie za duże kotleciki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 30 min do ładnego zrumienienia.Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz