Tego jeszcze nigdy w życiu nie jadłam,
ba nawet nie słyszałam o takim daniu śniadaniowym, do czasu, kiedy
mój zięć zaserwował mi je na jedno ze śniadań. Będąc u nich w
gościnie zięć zaoferował się zrobić niedzielne śniadanie.
Jakie było moje zdziwienie, gdy na stole przede mną pojawił się
talerz z nieznaną mi dotąd potrawą. Skosztowałam i stwierdziłam,
że jest to coś, co mogło by zaskoczyć niejednego smakosza
jajecznych dań. Proste, szybkie w przygotowaniu i przepyszne.
Podane z kromką ciemnego chleba stanowi wyśmienite danie śniadaniowe. Tym razem ja zrobiłam niespodziankę i by udowodnić zięciowi, że nie zapomniałam o jego potrawie, zaserwowałam im w niedzielę na śniadanie, bo jak już wspominałam obecnie znowu goszczę u nich.
Podane z kromką ciemnego chleba stanowi wyśmienite danie śniadaniowe. Tym razem ja zrobiłam niespodziankę i by udowodnić zięciowi, że nie zapomniałam o jego potrawie, zaserwowałam im w niedzielę na śniadanie, bo jak już wspominałam obecnie znowu goszczę u nich.
Składniki:
2 jajka
2 – 3 plastry sera
łyżeczką masła
sól i pieprz
papryka słodka
majeranek
Sposób przygotowania:
Wybić jajka na patelnię, najlepiej
mniejszą, aby jajka pokryły całą patelkę, a następnie całość
pokryć plastrami sera, nakryć pokrywką i dusić, aż ser
całkowicie się rozpuści. Odkryć i doprawić solą, pieprzem,
papryką i majerankiem. Zsunąć na talerz i podawać z pieczywem.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz