reklama

wtorek, 2 sierpnia 2016

Sos jogurtowo – czosnkowy

Przepis na ten prosty sos dostałam wraz z przepisem na sałatkę z brokułów od koleżanki naszej starszej córki. Historię tej sałatki opisywałam już w innym poście, ale chciałam nadmienić, że sos doskonale nadaje się również jako dodatek do innych potraw, miedzy innymi do roladek ziemniaczanych na waflu. Ja nie pamiętam, żeby kiedyś takie sosy na bazie jogurtów były robione w moim domu rodzinnym, bo po prostu w tych czasach jogurtu nie było w sprzedaży.

Składniki:
2 jogurty naturalne
2 łyżki majonezu
3 ząbki czosnku
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
Jogurty wymieszać z majonezem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dodać sól i pieprz do smaku. Podawać do sałatek i jako dodatek do innych potraw. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz