Przepis na ten prosty sos dostałam
wraz z przepisem na sałatkę z brokułów od koleżanki naszej
starszej córki. Historię tej sałatki opisywałam już w innym
poście, ale chciałam nadmienić, że sos doskonale nadaje się również jako dodatek do innych potraw, miedzy innymi do roladek
ziemniaczanych na waflu. Ja nie pamiętam, żeby kiedyś takie sosy na bazie jogurtów były robione w moim domu rodzinnym, bo po prostu w tych czasach jogurtu nie było w sprzedaży.
Składniki:
2 jogurty
naturalne
2 łyżki majonezu
3 ząbki czosnku
sól i pieprz do
smaku
Sposób przygotowania:
Jogurty wymieszać z majonezem i
czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dodać sól i pieprz do
smaku. Podawać do sałatek i jako dodatek do innych potraw. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz