Gdy organizujemy u nas grilla staram
się zawsze, aby zaserwować coś nowego. I tym razem było
podobnie, bo zrobiłam młode ziemniaki z boczkiem wędzonym
grillowane w foli aluminiowej. Znajomi byli zachwyceni, tym bardziej, że jeszcze nigdy tego nie jedli. Początkowo chciałam zrobić same
ziemniaki i podać je z gzikiem, ale przypomniało mi się, że
ostatnio wszędzie to serwują, wiec zdecydowałam się na taką
wersję ziemniaka.
Składniki:
4 młode ziemniaki
250 g boczku wędzonego
sól, pieprz
pieprz ziołowy
majeranek
tymianek
masło twarde
Sposób przygotowania:
Ziemniaki dobrze wymyć, nie obierać.
Obsypać przyprawami i odłożyć na 10 minut. Naciąć w dwóch
miejscach, w które włożyć pokrojony w grubsze plastry boczek, na
wierzch położyć kawałek masła i zawinąć w folię aluminiową.
Piec na grillu, aż ziemniaki będą miękkie. Serwować z
tzatzykami. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz