reklama

środa, 6 lipca 2016

Grillowany ziemniak przekładany boczkiem wędzonym.

Gdy organizujemy u nas grilla staram się zawsze, aby zaserwować coś nowego. I tym razem było podobnie, bo zrobiłam młode ziemniaki z boczkiem wędzonym grillowane w foli aluminiowej. Znajomi byli zachwyceni, tym bardziej, że jeszcze nigdy tego nie jedli. Początkowo chciałam zrobić same ziemniaki i podać je z gzikiem, ale przypomniało mi się, że ostatnio wszędzie to serwują, wiec zdecydowałam się na taką wersję ziemniaka.

Składniki:
4 młode ziemniaki
250 g boczku wędzonego
sól, pieprz
pieprz ziołowy
majeranek
tymianek
masło twarde

Sposób przygotowania:
Ziemniaki dobrze wymyć, nie obierać. Obsypać przyprawami i odłożyć na 10 minut. Naciąć w dwóch miejscach, w które włożyć pokrojony w grubsze plastry boczek, na wierzch położyć kawałek masła i zawinąć w folię aluminiową. Piec na grillu, aż ziemniaki będą miękkie. Serwować z tzatzykami. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz