Jest to surówka, która powstała
spontanicznie, ponieważ gdy potrzebowałam jakiegoś dodatku do
obiadu, akurat nic nie miałam pod ręka oprócz kapusty włoskiej,
która została mi po przygotowaniu zupy. Stwierdziłam, że jeżeli
wychodzą doskonałe surówki z innych odmian kapusty, czemu nie
spróbować z kapusty włoskiej. Wyszła super, krucha, delikatna.
Jestem pewna, że nie będę jej stosować już tylko do zupy.
Składniki:
1 marchewka
1 jabłko
1/2 czerwonej papryki
mała cebula
łyżka oleju
sól, pieprz, odrobina octu, cukru
koperek
Sposób przygotowania:
Kapustę drobno pokroić, a następnie
posolić i odstawić na kilkanaście minut. Marchew, jabłko, paprykę
i cebulę potrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać olej i
pozostałe przyprawy. Dokładnie całość wymieszać. Można również dodać łyżkę majonezu i wyjdzie inna wersja tej surówki, też pyszna Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz