Przepis na tą sałatkę otrzymałam od
starszej córki, która będąc w odwiedzinach u swojej szwagierki
Moniki miała okazję skosztować tej prostej i szybkiej w wykonaniu
sałatki, do której sporządzenia można śmiało wykorzystać udka
z kurczaka pozostałe z gotowania rosołu. U mnie wprawdzie takie
mięsko z rosołu przeznaczone jest dla naszego kochanego piesia, ale
jak raz nie dostanie to nic mu się nie stanie. Sałatka wyszła
pyszna i polecam ją wszystkim tym, którzy lubią sałatki, ale nie lubią
poświęcać dużo czasu na ich przygotowanie.
Składniki:
mięso z dwóch udek
1 papryka czerwona
puszka fasoli czerwonej
2 – 3 ogórki konserwowego
cebula czerwona
majonez
sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Do miski wrzucić ugotowane i obrane z kości mięso, odsączoną fasolkę czerwoną, wyczyszczoną i pokrojoną w kostkę
paprykę, pokrojone w kostkę ogórki konserwowe i czerwoną cebulę
również pokrojona w kostkę. Dodać majonez według uznania,
doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Prawda, że prosta
i szybka w przygotowaniu? Smacznego.
Dziękuję -wygląda rzeczywiście na szybką i prostą
OdpowiedzUsuń