reklama

poniedziałek, 13 czerwca 2016

Sałatka Moniki

Przepis na tą sałatkę otrzymałam od starszej córki, która będąc w odwiedzinach u swojej szwagierki Moniki miała okazję skosztować tej prostej i szybkiej w wykonaniu sałatki, do której sporządzenia można śmiało wykorzystać udka z kurczaka pozostałe z gotowania rosołu. U mnie wprawdzie takie mięsko z rosołu przeznaczone jest dla naszego kochanego piesia, ale jak raz nie dostanie to nic mu się nie stanie. Sałatka wyszła pyszna i polecam ją wszystkim tym, którzy  lubią sałatki, ale nie lubią poświęcać dużo czasu na ich przygotowanie.

Składniki:
mięso z dwóch udek
1 papryka czerwona
puszka fasoli czerwonej
2 – 3 ogórki konserwowego
cebula czerwona
majonez
sól i pieprz

Sposób przygotowania:
Do miski wrzucić ugotowane i obrane z kości mięso, odsączoną fasolkę czerwoną, wyczyszczoną i pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojone w kostkę ogórki konserwowe i czerwoną cebulę również pokrojona w kostkę. Dodać majonez według uznania, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Prawda, że prosta i szybka w przygotowaniu? Smacznego.

1 komentarz: