reklama

środa, 20 kwietnia 2016

Pasta twarogowa ze szczypiorkiem i rzodkiewką

Tą prostą, szybką w przygotowaniu pastę chyba każdy zna, ale nie każdy ją przygotowuje, choćby dlatego, że obecnie w sklepach dostępne są już gotowe tego typu twarogi. U nas taki kupny twaróg ze szczypiorkiem, czy z rzodkiewką nie ma prawa bytu, ponieważ wszelkie pasty nie tylko z udziałem twarogu przygotowuję sama. Dlatego pomyślałam, że i tej pasty nie może zabraknąć na moim blogu. Pasty twarogowe ze szczypiorkiem, czy rzodkiewką najczęściej przygotowuję w okresie, kiedy nowalijki dostępne są  w naszym ogródku.
Jednak ta pasta została przygotowana tylko z szczypiorku z naszego ogródka, zaś rzodkiewka była niestety kupna, ale niebawem to się zmieni, bo rzodkieweczki już powoli rosną.

Składniki:
300 g twarogu półtłustego
5 – 6 dużych rzodkiewek
garść posiekanego szczypiorku
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
Twaróg rozgnieść widelcem, dodać jogurt i łyżką rozetrzeć na gładsza masę, a następnie dodać szczypiorek, rzodkiewkę, doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Doskonale smakuje posmarowana na świeżutkiej bułce kajzerce. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz