reklama

wtorek, 8 marca 2016

Bułka smażona na maśle


Jeżeli jestem już przy smakach z dzieciństwa to nie mogłabym zapomnieć o tym rarytasie. Niby to tylko zwykła bułka moczona w mleku, smażona na maśle i posypana cukrem, ale jedząc ją dokładnie przypominają mi się czasy, kiedy będąc dzieckiem uwielbiałam takie śniadanie. W dzieciństwie byłam strasznym niejadkiem i moja mama miała ze mną nie lada kłopot. Dlatego kombinowała jak mogła, by zrobić takie potrawy by i mnie zasmakowały. Dzisiaj postanowiłam zrobić takie słodkie drugie śniadanie, by przekonać się, czy nadal jest to ten sam smak, który pamiętałam z mojego dzieciństwa. Pycha, na pewno warte powtórzenia.

Składniki:
plastry bułki (najlepsze czerstwe)
mleko
masło
cukier

Sposób przygotowania:
Plastry bułki pomoczyć z obydwu stron w mleku, a następnie smażyć na gorącym maśle. Podawać posypane cukrem. Można również posmarować miodem lub dżemem według gustu i uznania. Smacznego.

1 komentarz: