reklama

poniedziałek, 15 lutego 2016

Pasta z jajek i makreli wędzonej

Pisałam już o paście z jajek z dodatkiem tuńczyka, dlatego teraz najwyższa pora by coś wspomnieć o paście z jajek i makreli, która ostatnio cieszy się dużym powodzeniem nie tylko u nas, ale także u syna. Pasta ta jest doskonałym dodatkiem do pieczywa nie tylko na kolację, ale także na śniadanie, zwłaszcza wtedy, kiedy brakuje pomysłu na coś szybkiego, taniego i smacznego. Pomysł na tą pastę zrodził się dawno temu przy okazji robienia pasty z tuńczyka, ponieważ pomyślałam jeżeli z tuńczykiem jest pyszna to dlaczego nie zrobić z makrelą, która sama w sobie jest smaczna i tak pasta zadomowiła się na stałe w naszym menu.

Składniki:
1 średnia makrela wędzona
4 jajka
pół małej cebuli
musztarda do smaku
sól i pieprz

Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo, obrać i przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Makrelę obrać z ości, rozdrobnić i dodać do jajek. Cebulę obrać i drobniutko pokroić, a następnie również dodać do jajek. Dokładnie wymieszać, doprawić musztardą, solą i pieprzem. Smacznego.

1 komentarz:

  1. JA DODAJĘ JESZCZE PĘCZEK DROBNO POKROJONEJ NATKI I MAJONEZ KIELECKI

    OdpowiedzUsuń