reklama

środa, 13 stycznia 2016

Rozetki z ciasta francuskiego

Robiąc ciasto francuskie ze szpinakiem zostało mi trochę tego ciasta, które szkoda było mi ot tak sobie wyrzucić. Dlatego postanowiłam wykorzystać je do zrobienia czegoś na kolację. Mając do dyspozycji ser żółty w plastrach, szynkę i ketchup wykorzystałam te składniki i powstały przekładane rozetki, które śmiało mogę polecić. 



Składniki:
ciasto francuskie
plasterki szynki
plastry sera żółtego
ulubiony ketchup

Sposób przygotowania:
Wyciąć kółka szersza szklanką, posmarować ketchupem, nałożyć plaster szynki i sera, przykryć drugim kółkiem. Ponacinać i powywijać według uznania. Piec w nagrzanym do 220 stopni piekarniku około 20 minut. Można podawać z ulubionym dipem.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz